domingo, 29 de junio de 2008

Per una Llei Electoral justa i democràtica



La campanya "Por una Ley Electoral justa y democrática", del partit polític I.U., es va estenent per Espanya, presentada ciutat rere ciutat, poble rere poble, en cada Comunitat Autònoma.

Si fa setmanes parlàvem de Aragó, Catalunya, Miajadas (en Càceres, Extremadura), La Rioja, Toledo, Tomelloso (els dos darrers en Castella-La Manxa), Andalusia...
ara ho fem de la presentació d'aquesta campanya en el País Valencià (s'informa aquí i aquí), Castella i Lleó, Oviedo (en Astúries) i Múrcia.

En el País Valencià, membres d'E.U.P.V., òrgan local de la federació esquerrana, informaven de que la campanya serà permanent: finalitzarà tant bon punt s'aconsegueixi la reforma de la llei.

En Castella i Lleó aquest partit polític ha rebut el suport dels dos sindicats laborals estatals majoritaris, Comisiones Obreras (CC.OO.) i Unión General de Trabajadores (U.G.T.).
Varen remarcar que el sistema electoral va ser dissenyat ara fa 30 anys i que ni tan sols estava adaptat a l'Estat de les Autonomies. Que la seva necessària reforma no és quelcom que tingui a veure només amb el partit I.U. ni amb els sindicats U.G.T. i CC.OO., sinó amb la salut democràtica de l'Estat d'Espanya i de la Comunitat castellano-leonesa, ja que aquest sistema està potenciant el bipartidisme i això només provoca l’endogàmia política, la falta de la representativitat i de la pluralitat.

Si en alguns d'aquests indrets, com ara el País Valencià, la campanya ja havia fet les seves primeres passes al Març, impulsada per moviments ciutadans, en d'altres, com Múrcia, començarà a caminar al Juliol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La posibilidad de dejar comentarios ha sido deshabilitada.

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.