martes, 24 de junio de 2008

IU inicia campanya en Tomelloso


El Quixot, un dels símbols manxecs i espanyols per excel·lència


Fa uns dies els diaris digitals "Lanza digital" (diari digital de La Manxa) i "miciudadreal.es" informaven de l'inici de la campanya del partit polític IU en Tomelloso.

En aquestes informacions s'exposava la situació actual: la d'una llei que "com reconeixen històricament la resta de partits estatals i d'àmbit nacionalista" té un índex de proporcionalitat molt petit i origina que un gran nombre de vots de ciutadans es perdin, "però que fins el moment s'han negat a afrontar una reforma seriosa d'aquestes disfuncions al·legant necessitats d'arribar a un consens previ per tal de dilatar-lo sine die".

Em pregunto, es farà igual aquest cop?
Els quarts partits, regionalistes i nacionalistes, no tenen especial interès en canviar la llei perquè la seva representació en seients ja ho és de justa en proporció als seus vots. Més encara, creuen que els dos grans partits podrien aprofitar un canvi de la normativa per a establir mecanismes que els perjudiquessin.
Els dos grans partits, PP i PSOE, no tenen massa interès (no obstant el President Zapatero es va comprometre a estudiar aquesta reforma) en canviar la situació actual perquè els hi concedeix més seients en el parlament que vots van obtenir en les eleccions.

Així, si comparem els resultats en vots i seients parlamentaris d'aquests dos partits amb els dels tercers, IU i UPD en aquestes eleccions, observem:

  • PSOE va obtenir 11,45 cops més vots que IU (en justícia hauria hagut d'obtenir, doncs, 11,45 cops aprox. més seients en el parlament)
  • però PSOE va obtenir 85 cops més seients que IU
  • PSOE va obtenir 36,45 cops més vots que UPD
  • però PSOE va obtenir 169 cops més seients que UPD
  • PP va obtenir 10,56 cops més vots que IU
  • però PP va obtenir 77 cops més seients que IU
  • PP va obtenir 33,55 cops més vots que UPD
  • però PP va obtenir 153 cops més seients que UPD


Les informacions abans esmentades també fan referència a les dues principals accions reivindicatives que està exercint el partit polític IU:
  • la recollida de signatures, que no va dirigida als seus votants sinó a tothom que cregui que la actual situació és injusta, en els locals d'aquest partit o a través de una pàgina web habilitada a tal efecte
  • la presentació d'una Moció que insta al Govern d'Espanya a corregir la falta de proporcionalitat de la llei electoral actual, allà on aquest partit té representació

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La posibilidad de dejar comentarios ha sido deshabilitada.

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.