martes, 14 de octubre de 2008

Il·lustre suport per a la bossa de restes nacionalEl passat 17 d'Agost el diari electrònic La Nueva España - Diario Independiente de Asturias publicava una entrevista al Sr. Don Peces-Barba, un dels Pares de la Constitució Espanyola del 78, ex President del Congrés dels Diputats, tot això com a membre del P.S.O.E.

En les seves declaracions, el Sr. D. Peces-Barba deia

(...)hay elementos de mejora que se deben tocar [en la Constitució]. Las reformas imprescindibles son la del Senado, la mención a Europa, la corrección del título correspondiente a las autonomías, la igualdad hombre-mujer en la sucesión a la Corona y la de la ley Electoral(...)

(...)En nuestro sistema constitucional está prevista la posibilidad de hasta 400 diputados. Junto a las elecciones por la circunscripción provincial debería haber una elección estatal o nacional, una circunscripción única para 50 diputados, donde deberían ir todos los restos de votos no utilizados en cada una de las circunscripciones provinciales. Regularía mucho más la situación, la haría más justa(...)

Els fa venir a la memòria alguna proposta concreta de les que ja s'han presentat pels diferents actors?

És a dir, el Sr. D. Peces-Barba recolza una reforma de la Llei Electoral en la línia que proposà el partit polític Izquierda Unida.

També és molt semblant a la proposta de la Fundació Ciudadanía y Valores.

Els resultats d'aplicar aquest sistema (reduint-ne al mínim possible l'assignació de diputats provincials, ja que no es pot eliminar per complet; recordem-ho) produeixen força justícia en el repartiment dels seients de ses senyories en funció dels vots que emeteren els ciutadans.

El Sr. D. Peces-Barba, Doctor cum laude en Dret, i, insisteixo, un dels juristes que redactaren la Carta Magna de la nostra reintroduïda democràcia a les acaballes dels 70, veu perfectament constitucional la creació d'una "bossa de restes" de vots mitjançant la qual s'acabarien d'assignar els darrers 50 escons que sumarien 400 (350 + 50).

Si algú amb la seva formació creu que aquesta tècnica és constitucional, a mi em convenç.

El sistema resoldria el problema i a més a més, es pot fer, és legal.

Dit d'aquesta manera, fins i tot sembla fàcil resoldre l'actual problema. Veurem quant de temps passa fins que això succeeixi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La posibilidad de dejar comentarios ha sido deshabilitada.

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.