domingo, 24 de mayo de 2009

El valor diferent dels vots




Llegim en el Periódico de Extremadura la següent opinió:

(...)el señor José Bono, presidente del Congreso, rechaza de plano esta propuesta de reforma electoral, aduciendo que no se debe pretender ganar en las leyes, lo que no se gana en las urnas.
Da la sensación que este señor las matemáticas las entiende al revés, pues su partido con 60.000 votos obtiene un diputado, y otros necesitan casi medio millón. Menuda lección de democracia e igualdad nos da el máximo representante de los diputados españoles, seguro que para su gran patrimonio y su hípica sabrá más de cuentas.

Jo mateix no ho hauria dit pas millor.

El que succeeix és que com jo crec que el Molt Honorable Sr. Bono sí que sap sumar, i si sap que allò que diu no es correspon pas amb la realitat, llavors penso que actua així sabent allò que fa.

Quin pot ser el propòsit d'aquell qui decideix afirmar una cosa que sap de totes totes que és contrària a la veritat?

Poden haver-hi motius. Però aturin-se a observar això: el partit pel qual treballa el Sr. Bono, el P.S.O.E. (parlant amb propietat, tot hauria de quedar-se en P.E.), juntament amb l'altre partit majoritari, el P.P. (aquest es quedaria només en "P."), és el major beneficiari de la distorsió entre vots i seients que es dóna amb l'actual sistema.

El partit del President de la Mesa del Congrés, l'Excel·lentíssim Sr. Bono, té un nombre de diputats molt superior al nombre de vots obtinguts en les eleccions, proporcionalment.
Obviament, els diputats "extra" que els hi han estat assignats, no en pas funció dels vots rebuts, sinó gràcies a la distorsió de la llei electoral que ell defensa, els hi han estat sostrets a altres partits que es troben en la situació contrària a la del partit del Sr. Bono.

Els partits que es queixen, I.U. i UPyD. principalment, tenen molts menys seients per a diputats que els quals els vots els estarien donant si el sistema que es pretén reformar, i que al Sr. Bono li sembla ideal, fos equitatiu.

I els ciutadans que pretenen que es reformi el sistema d'assignació, la llei electoral, "són de" tots els partits sense distinció. Perquè al final, a qui s'està perjudicant no és pas als partits, si no als ciutadans, s'està condicionant el seu vot amb aquest xantatge immoral del "vot útil".

El Sr. Bono, possiblement un dels "socialistes" més "benvolguts" per tot el món en tot l'estat, és avui President de la Mesa del Congrés dels Diputats, en les Corts Generals d'Espanya, gràcies als vots dels diputats del seu partit.
Com aquests diputats, si el sistema de repartiment fos equitatiu, no haurien estat pas del seu partit sinó d'altres partits, pot acabar-se concloent que el Sr. Bono és avui President de la Mesa del Congrés dels Diputats gràcies a que la llei electoral funciona malament (es va dissenyar així a propòsit). És avui President de la Mesa del Congrés gràcies a diputats que els han estat sostrets a d'altres formacions.

I no sabem pas si avui seria President de la Mesa del Congrés si la llei electoral fos justa i tractés igual a tots els votants.

Aquest podria ser un altre motiu perquè el Sr. Bono faci com que no entén bé la llei actual, perquè simuli creure's allò que està dient (i he de pensar-ho, basant-me en les seves contrastades intel·ligència i cultura, que no és pas així),
i perquè amb la seva afirmació pretengui confondre a aquells qui de debò no l'entenen pas, per a guanyar-se'ls per a la seva causa.

Al Sr. Bono li molesta que aquestes formacions perjudicades per la llei electoral actual, injusta, com I.U., com UPyD, com I.C.V., com NA-BAI, com Verdes, denunciïn aquesta situació.

I possiblement també li festiguegi que els autèntics amos de l'Estat, el poble, nosaltres els ciutadans, ens queixem del tracte distint que se li dóna a cada votant en funció de a quin partit li ve de gust votar (no és això l'elecció lliure en unes votacions democràtiques?).

Entrades anteriors relacionades:
- Los porqués de un sistema electoral injusto
- El sistema, criticat pel seu papà
- El Govern pretén limitar-se a canvis secundaris
- El Blanco afirma que el PSOE és el principal perjudicat

Bibliografia: El Periódico de Extremadura: EL VALOR DISTINTO DE LOS VOTOS, La Trinchera Digital (acumulador de blogs periodístics): Sobre leyes injustas y necios como Bono.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La posibilidad de dejar comentarios ha sido deshabilitada.

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.