sábado, 9 de agosto de 2008

El Consell d'Estat es pronunciarà sobre totes les propostes


Fa unes setmanes el Consell de Ministres va demanar al Consell d'Estat que elaborés un dictamen sobre les possibilitats de reforma de la Llei Electoral

En principi, aquesta sol·licitud inclou el pronunciament d'aquest òrgan consultiu sobre totes les propostes de reforma que han plantejat diferents partits polítics i també experts i professors de Dret.

El dictamen del Consell d'Estat no serà vinculant sinó una "eina de treball" per a la subcomissió especial que es crearà en el Congrés dels Diputats en tornar de les vacances d'estiu.

L'Executiu no mostra ara com ara especial pressa per escometre els canvis en la legislació i s'estima més que la discussió la protagonitzin els grups polítics.

En paraules de la Vicepresidenta del Govern De La Vega, l'informe servirà per a escometre "reformes puntuals" de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (L.O.R.E.G.), per a "millorar la seva eficàcia" i actualitzar-la "d'acord amb les exigències del nostre temps".

La Vicepresidenta del Govern va incidir en aquells aspectes que més interessa reformar al seu partit polític: el vot de persones amb discapacitat o la presència equilibrada d'homes i dones en les llistes, la creació d'una circumscripció en l'exterior per a les eleccions generals, la incorporació de les noves tecnologies en els processos electorals o l'ampliació dels drets dels estrangers.

Fonts: La Opinión de Coruña, NORTECASTILLA.ES, La Vanguardia online.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La posibilidad de dejar comentarios ha sido deshabilitada.

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.